Ciorbita de fasole cu afumatura

de susu in Supe/Ciorbe, 10 Mar 2010 | 8710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g afumatura: ciolan afumat sau orice afumatura
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei capia rosu daca aveti
  • 1 cepa alba
  • 1 ceapa rosie
  • albitura 1 telina 1 legatura leustean proaspat (pentru ca nu am gasit am pus patrunjel proaspat si leustean uscat)
  • Pasta de tomate sau rosii aproximativ 300 ml
  • Cimbru
  • 300 g fasole boabe alba sau pestrita
  • Frunze dafin
  • Piper
  • Bors
  • Paprika
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de fasole cu afumatura:

Se spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se pune separat la fiert ciolanul spalat cu cateva Frunze de dafin si condimente. Legumele se curata si se toaca marunt. Se calesc pe rand ceapa, albitura, morcovii si ardeiul dupa care se adauga la fasole dupa ce aceasta a fiert pe jumatate. Se adauga la fasole din zeama de la ciolan atat cat este nevoie si se dezoseaza ciolanul adaugandu-se si el la ciorba. Daca avem ceva kaizer sau carnati afumati le calim si le adaugam la ciorba.Cand au fiert toate se adauga bulionul dizolvat in putina zeama de ciorba iar la sfarsit borsul dat intr-un clocot, condimentele si verdeata. Pastrati putina verdeata tocata pentru servit in farfurie. Eu cateodata pasez o parte din fasole si cealalta o las intreaba asa imi place mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

11.03.2010, 12:00

Vai Susu ce bunatate , nu am mancat de ceva vreme ....vazand prezentarea ta ma gandeam ca tare mi-ar placea asa cadou de martisor Excelenta reteta , felicitari

ramo_cata 1

11.03.2010, 15:52

fasole cu ceapa rosie...o nebunie

Bunica 1

23.03.2010, 15:24

O ciorba buna romaneasca , servita in strachina si cu lingura de lenm . Oare bucatarasul a vazut-o ?! Miamiiii si ceapa rosie alaturi. Ce minunatie !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors cu perisoare de pui